به گزارش بازار، حکایت خشکسالیهای خراسان جنوبی بر کسی پوشیده نیست. تراژدی بیبارانی از دو دهه گذشته روایت قصهگویان پیر کویر شده و بر دشتهای این خطه مرزی، داغی دیرینه حک کرده است.
هرچند در پی خساست آسمان و در طول دراز مدت، بسیاری از روستاها خالی از سکنه شده و بسیاری هم در تب بیآبی میسوزند اما متولیان از چند سال گذشته در راستای آبادانی روستاها قدم در میدان گذاشتهاند.
احداث مجتمعهای آبرسان و پایدارسازی و آبرسانی سیار از اولین گامهای مسئولان برای رفع عطش روستاها است که تاکنون روند مطلوبی داشته است.
هرچند شهروندان هنوز چشم انتظار طرحهای بلند مدت اعم از انتقال آب از عمان هستند اما اجرای این پروژههای کوتاهمدت هم میتواند مرهمی موثر برای زخم خشکسالی باشد.
اجرای طرح جهاد آبرسانی در روستاها
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در گفت و گو با بازار با اشاره به طرحهای آبرسانی به روستاها، گفت:
اجرای طرح جهاد آبرسانی از سال ۱۴۰۰ با هدف رفع تنش آبی در نقاط روستایی کشور در حال اجرا است.
مهدی دوستی ادامه داد: این طرح توسط بسیج سازندگی و قرارگاه عملیاتی شهید ناصری به عنوان معین استان در تمام نقاط خراسان جنوبی در حال اجرا است.
وی بیان کرد: در قرارداد نخست در سال جاری، آبرسانی و پایدارسازی ۱۱۵ روستا برنامهریزی و هدفگذاری شده است.
دوستی با بیان اینکه تاکنون ۶۸ روستا آبرسانی و پایدارسازی انجام شده است، افزود: در ۴۷ روستای باقیمانده هم منوط به تامین اعتبارات کافی تا پایان سال آبرسانی خواهد شد.
آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قرارداد دوم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی قرارداد اول ما حدود ۷۶ درصد است، افزود: همچنین اعتبارات قرارداد اولیه ۲۵۶ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۱۹۰ میلیارد تومان تخصیص داشته است.
دوستی اظهار کرد: با توجه به نیاز روستاهای استان به آبرسانی پایدار، اسناد قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسان با برآورد هزینه هزار میلیارد تومان در حال تهیه بوده که بعد از اتمام مرحله نخست ابلاغ میشود